Ники Хейли, бившата губернаторка на Южна Каролина и посланичка на САЩ

...
Ники Хейли, бившата губернаторка на Южна Каролина и посланичка на САЩ
Коментари Харесай

Някогашна подчинена на Тръмп влиза в президентската надпревара на републиканците

Ники Хейли, бившата губернаторка на Южна Каролина и посланичка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, разгласи кандидатурата си за президент във вторник, трансформирайки се в първия огромен противник на някогашния президент Доналд Тръмп за номинацията на Републиканската партия през 2024 година, съобщи Асошиейтед прес.

Съобщението, направено във видео, бележи поврат за някогашната членка на кабинета на Тръмп, която сподели преди две години, че няма да провокира някогашния си началник за Белия дом през 2024 година Но тя промени решението си през последните месеци, цитирайки наред с други неща икономическите проблеми на страната и нуждата от „ промяна на поколенията “, насочване към възрастта на 76-годишния Тръмп, отбелязва организацията.

„ Ти би трябвало да знаеш това за мен. Не се помирявам с хулигани. И когато им го върнеш, ги боли повече, отколкото ако носиш токчета “, сподели Хейли. „ Аз съм Ники Хейли и се кандидатирам за президент. “

51-годишната Хейли е първата в дългата редица републиканци, които се чака да започват акции през идващите месеци за изборите през 2024 година Сред тях са губернаторът на Флорида Рон Десантис, някогашният вицепрезидент Майк Пенс, някогашният държавен секретар Майк Помпео и сенаторът Тим Скот от Южна Каролина.

„ Върхушката във Вашингтон ни проваляше още веднъж и още веднъж, и още веднъж. Време е ново потомство водачи да преоткрият фискалната отговорност, да обезпечат нашите граници и да укрепят нашата страна, нашата горделивост и нашата цел “, сподели Хейли във видеото.

Хейли означи, че е щерка на индианци от родния си Бамбърг в Южна Каролина, че се е чувствала " друга ", само че по съвета на майка си постоянно е търсела сходствата, а не разликите сред хората. 

" И моите родители и близки всеки ден ми напомняха какъв брой благословени сме да живеем в Америка ”, сподели тя.

Тя подсети за външнополитическия си опит и за това, че два пъти е избирана за губернатор на Южна Каролина, където сблъсъци през 2015 г. взеха девет жертви. Тогава тя прикани да бъде махнато знамето на тогавашната Конфедерация (южните щати в Гражданската война 1861-65 г.) от публичните здания в щата.  
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР